Appleweetjes

De Mac-verkoop lijkt zich wat te herstellen

Onderzoeksbureau Gartner heeft opnieuw enkele cijfers gelanceerd met het aantal verkopen van computers in het afgelopen kwartaal, namelijk het vierde kwartaal van 2018.

Je kan concluderen dat de verkoop van alle computers is gedaald met 4,3%. De grootse reden van deze daling is dat Intel al enkele maanden leveringsproblemen heeft met hun processors.

Lenovo staat nummer 1 als het om verkoopcijfers gaat gevolgd door HP en Dell. Apple komt op de vierde plaats.

Wereldwijde verkoop van computers in Q4-2018 volgens Gartner

Apple zou het afgelopen kwartaal 4,9 miljoen Mac-computers hebben verkocht. Dat is een daling van 3,8%. Apple kon een jaar eerder in hetzelfde kwartaal namelijk 5,1 miljoen Macs verkopen.

Maar we moeten deze cijfers wat nader inspecteren. Zoals eerder gezegd daalt de algemene verkoop van computers. HP, Acers en Asus dalen met hun verkoopcijfers veel harder dan Apple. Acer met maar liefst 18,3%.

Als we dan kijken naar de officiële cijfers van Apple dan had de Mac deze afgelopen zomer zware klappen gekregen. In het derde kwartaal van 2018 waren er nog maar amper 3,72 miljoen Macs verkocht. Dat is een daling van 13,32% ten opzichte van het hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor. Toen kon Apple nog 4,29 miljoen Macs aan de man te brengen.

Een zware klap dus. Het was zelfs het slechtste kwartaal voor de Mac in zeven jaar tijd. Maar als je dit allemaal mee in rekening houdt dan lijkt het erop dat het marktaandeel van de Mac zich opnieuw wat begint te herstellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer