Appleweetjes

De langverwachte AirPower komt eraan

AirPower ken je het nog? Op de Keynote van september 2017 liet Apple er ons al kennis meemaken met de belofte dat het ergens in 2018 ging uitkomen. Maar maanden gingen voorbij en er kwam niets. Erger nog, na de Keynote van september 2018 verwijderde Apple al de verwijzingen naar deze AirPower, alsof deze nooit had bestaan. Sommige dachten dat het zelfs voor Apple onmogelijk was om een dergelijke draadloze oplaadmat te ontwikkelen.

Maar nu is er goed nieuws. De website ChargerLab heeft informatie gekregen van een geloofwaardige bron dat de fabrikant Luxshare Precision begonnen is met de productie van de Apple AirPower en dat deze binnenkort beschikbaar zal zijn. Luxshare Precision is ook de fabrikant van de Apple AirPods en USB-C kabels. Pegatron is aangewezen als tweede fabrikant. De massaproductie bij hen zal starten op 21 januari. De AirPower zal voorzien zijn van spoelen in drie lagen met een opstelling van 8-7-7 beginnend vanaf de onderkant.

Met de AirPower kun je meerdere toestellen draadloos opladen zonder dat je de toestellen precies op een bepaald punt hoeft te plaatsen. Je kan dus je iPhone, Apple Watch en AirPods gelijktijdig opladen door ze willekeurig op de AirPower te leggen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer