Appleweetjes

Apple Pay komt in maart naar Tsjechië en Slowakije

Volgens Živé zijn er intensieve onderhandelingen geweest tussen diverse banken en Apple om Apple Pay te lanceren in Tsjechië en Slowakije. De onderhandelingen zitten in een eindfase en een lancering zou voor maart gepland zijn.

Vijf banken zullen Apple Pay bij de lancering ondersteunen: Ceska sporitelna, Komercni banka, mBank, Moneta en Air Bank. Midden 2019 volgen er nog twee andere banken: Equa Bank en Banka Creditas.

Apple Pay kent een trage uitrol doordat Apple steeds moet onderhandelen met de banken. Oorspronkelijk werd de dienst in Amerika gelanceerd in 2014. In de loop der jaren zijn er steeds andere landen bijgekomen.

Sinds eind november 2018 is Apple Pay beschikbaar in België. Echter is de ondersteuning nog altijd bedroevend. In feite is het maar één bank, BNP Paribas Fortis die deze dienst ondersteunt. Klanten hiervan of van één van de dochterbanken kunnen enkel en alleen maar gebruik maken van Apple Pay in België.

Het is nog niet geweten of andere banken in gesprek zijn met Apple voor een betere en bredere ondersteuning in België.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer