Appleweetjes

HomePod vanaf 18 januari te koop in China en Hong Kong

Apple heeft in een persmededeling laten weten dat vanaf 18 januari de HomePod beschikbaar gaat zijn in China en Hong Kong.

De Apple HomePod is de slimme speaker van Apple. De HomePod heeft Siri ondersteuning zodat je gemakkelijk het apparaat kan bedienen. Muziek beluisteren doe je mits de muziekdienst Apple Music waarvoor je wel een abonnement moet afsluiten.

Apple belooft een degelijke en intense geluidsbeleving. Deze zou verkregen worden door een 4 inch woofer en 7 tweeters. Het bijzondere aan de HomePod is dat deze zich bewust is van de omgeving. Op basis daarvan wordt getracht het geluid te optimaliseren.

Apple bracht de de Apple HomePod begin 2018 uit in Amerika, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Pas vanaf 18 juni werd deze ook beschikbaar in Canada, Frankrijk en Duitsland.

Wanneer de HomePod officieel in België of Nederland verschijnt is niet geweten. Vermoedelijk heeft de trage uitrol te maken met Siri. De virtuele assistent moet de focus op de HomePod vooral op muziek zetten. En net daar loopt het geregeld fout. De Nederlandse Siri verstaat de Engelse namen nog niet goed.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer