Appleweetjes

11 miljoen iPhone batterijen vervangen tijdens vervangingsprogramma

Apple zou vorig jaar maar liefst 11 miljoen batterijen hebben vervangen tijdens hun vervangingsprogramma. In een normaal jaar zijn dat er maar 2 miljoen. Die informatie kreeg John Gruber te horen op een bijeenkomst van Apple medewerkers.

Het vervangingsprogramma werd gelanceerd nadat Apple veel kritiek kreeg toen een software update iPhones trager maakte wanneer de accu was veroudert. Een verouderde accu kan een piekbelasting van de iPhone niet aan wat leidde tot een onverwachte uitval van deze. Om dit te voorkomen vertraagde Apple opzettelijk die iPhones zonder de gebruikers te verwittigen. Maar na felle kritiek startte Apple met een vervangingsprogramma waarbij de batterij voor 29 Euro werd vervangen. De normale prijs was 89 Euro.

In een open brief verontschuldigde Apple zich en beloofde dat middels een update gebruikers een beter inzicht in de huidige capaciteit van hun toestel krijgen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer