Appleweetjes

DuckDuckGo integreert Apple Kaarten voor zoekopdrachten

DuckDuckGo staat bekend als een privacyvriendelijke zoekmachine. De zoekmachine bewaart je IP-adres niet en deelt geen enkele data met andere partijen.

Vandaag liet de zoekmachine weten dat ze gekozen hebben om gebruik te maken van Apple’s MapKit JS framework. Een hele mond vol om in feite te zeggen dat ze Apple Kaarten gaan integreren in de zoekresultaten. Zoek je vanaf nu in DuckDuckGo naar een restaurant op een bepaalde plek dan verkrijg je een mooi overzicht van de zoekresultaten op een kaart van Apple.

Apple staat natuurlijk bekend voor zijn privacy dus het was een logische keuze voor DuckDuckGo. In de privacy overeenkomst staat dat voor deze functie geen persoonlijk identificeerbare informatie zoals een IP-adres naar Apple of andere wordt gestuurd. Voor lokale zoekopdrachten, waar uw geschatte locatie door de browser wordt verzonden, wordt deze onmiddellijk door DuckDuck verwijdert na gebruik.

DuckDuckGo is het allereerste bedrijf dat gebruikmaakt van Apple’s MapKit JS Framework.

Interessante weetjes

Huawei medewerkers gestraft die iPhone gebruikte tijdens oudejaarsavond

aweetjes-admin-1976

Meer en meer iOS functies komen naar macOS 10.15

aweetjes-admin-1976

Ontwikkelaars aan de slag met vijfde beta van iOS 12.2, tvOS 12.2 en watchOS 5.2

aweetjes-admin-1976

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer