Appleweetjes

Mobile Vikings in gesprek met Apple over ondersteuning 0456 nummers

Mobile Vikings is een telecom operator dat jaren geleden ontzettend populair was bij gebruikers met een smartphone die veel data gebruikte. Andere operatoren vroegen nog bijzonder hoge tarieven voor het mobiel surfen.

Ondertussen wordt Mobile Vikings uitgebaat door Unleashed NV, een dochteronderneming van Medialaan en is er veel verandert. Er is zelfs beslist om een Full MVNO te worden. Een Full MVNO betekent in feite dat het om een operator gaat die niet over eigen zendmasten beschikt maar al de rest wel in eigen beheer doet. Die overgangsfase naar Full MVNO is volop bezig en daar loopt het hier en daar wat fout.

Wanneer je een nieuw GSM-nummer aanvraagt bij Mobile Vikings dan krijg je een nummer met een prefix van 0456 en net hier wringt het schoentje. Dat nummer is niet overal gekend. Op sommige website en apps waar je een GSM nummer verplicht moet invullen kan dit resulteren in een melding dat het een niet geldig GSM-nummer is. Heel vervelend.

Ook bij Apple devices loopt het mis. Het nummer 0456 is voorlopig niet herkend als Belgisch nummer. Dit levert enkele problemen. Je kan bijvoorbeeld niet rechtstreeks naar je voicemail bellen via de voicemail-knop. Je moet dit handmatig doen door te bellen naar het nummer 0456 19 19 33. Bellen met behulp van Siri werkt voorlopig ook niet. Daarbij is de weergave van zulke nummers foutief. Momenteel wordt deze weergegeven als +32 4 56x xx xx x in plaats van +32 456 xx xx xx.

Mobile Vikings herkent deze problemen en is in gesprek met Apple om door hen officieel als Belgische operator herkend te worden. Een timing van deze certificering is niet gekend. Wanneer Apple, Mobile Vikings heeft herkend dan kunnen al deze problemen snel worden opgelost door middel van een update van de aanbiederinstellingen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer