Appleweetjes

Reseller Lab9 geplaagd door dievenbende

Lab9 wordt in ons land geplaagd door een dievenbende. De schade loopt al op tot tienduizenden euro’s. Lab9 is een premium reseller en service provider van Apple producten.

De winkels in Ieper, Kortrijk, Brugge en Aalst kregen al bezoek van zeer jonge dieven. Vermoedelijk is dit het werk van een Roemeense bende die actief is in gans de Benelux.

De jonge dieven gaan te werk tijdens de openingsuren. Ze trekken de beveiligingskabel los van de iPhone en lopen zeer snel de winkel uit. Gelukkig zijn er al enkel verdachte opgepakt waaronder twee minderjarigen. De gestolen iPhones worden meteen door Apple geblokkeerd.

Lab9 heeft voorlopig beslist om geen iPhones meer tentoon te stellen. Wie een iPhone wenst uit te proberen kan steeds terecht bij één van de medewerkers.

Samen met Apple wordt er achter een oplossing gezocht. Lab9 moet namelijk de richtlijnen van Apple rond het toegankelijk gebruik van demotoestellen volgen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer