Appleweetjes

Opvolger iPhone XR krijgt verbeterde antennes

Apple zet graag zijn processors zoals de A12 in de kijker als bijzonder krachtige chips. Maar niet alles gaat om deze kracht. Internetsnelheid is minstens even belangrijk op toestellen zoals de iPhone.

Het is dan ook goed om te weten dat Apple de antennes verder blijft ontwikkelen. Momenteel is de iPhone XR voorzien van 2×2 MIMO. MIMO staat voor Multiple Input Multiple Output. Deze techniek laat toe om met meerdere antennes de datastroom te verzenden of te ontvangen. Door deze techniek slim toe te passen verhoog je de algemene internetsnelheid. Volgens een onderzoeker bij Barclays gaat Apple het design van de antenne bij de opvolger van de iPhone XR wijzigen zodat deze een 4×4 MIMO design krijgt.

De iPhone XS en XS Max zijn al voorzien van een 4×4 MIMO antenne. Uit enkele tests is gebleken dat deze iPhones het GSM-signaal beter konden vasthouden zelfs bij een zwak signaal dan de iPhone XR. Uiteraard was de internetsnelheid hoger bij de topmodellen dan bij de iPhone XR. Met de opvolger van de iPhone XR zullen de antennes dezelfde prestaties krijgen.

Om volledig gebruik te maken van 4×4 MIMO moet de telecomoperator dit ondersteunen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer