Appleweetjes

Gezondheidsafdeling bij Apple blijft maar uitbreiden

De Apple Watch bewijst het dat Apple niet enkel leuke gadgets ontwerpt maar ook nuttige toestellen die je gezondheid controleert. Er zijn al tal van artikels verschenen waarbij mensen op tijd naar hun dokter gingen omdat de Apple Watch onregelmatigheden had opgespoord.

Al vanaf 2015 liet Apple zien dat ze het groots willen aanpakken. ABC News kreeg een inkijk in Apple’s geheime fitness ruimte waar allerlei tests en gegevens werden verzameld om de Apple Watch te verbeteren.

Ondertussen blijft Apple maar investeren in hun gezondheidsafdeling. Onlangs wist CEO Tim Cook in een interview nog te zeggen dat Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid iets met gezondheid te maken zal hebben.

Uit cijfers afkomstig van Thinknum blijkt dat de vacatures bij Apple met betrekking tot gezondheid blijft toenemen. Die toename is al te merken sinds oktober 2015 wanneer er nog maar 15 vacatures hiervoor waren. Vandaag zijn dat er maar liefst 75.

32 openstaande vacatures zijn bedoelt voor de ‘software & diensten’ afdeling. Voor de ‘Hardware’ afdeling komen er 20 vacatures in aanmerking. Met zelfs een vacature-titel als ‘Volgende generatie gezondheidssensor’. Deze staat overigens al open sinds 5 november 2018.

Het aantal hoge vacatures en vooral de stijging van de laatste tijd toont aan dat gezondheid een belangrijke rol bij de producten van Apple blijft krijgen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer