Appleweetjes

310.000 Dollar kost persoonlijke beveiliging van Tim Cook

De veiligheid van CEO’s mag iets kosten. Veel bedrijven spenderen best wel wat geld aan beveiligingsfirma’s hiervoor. Het afgelopen jaar spendeerde Apple voor de beveiliging van Tim Cook zo’n 310.000 dollar.

Wired maakte de vergelijking van dit prijskaartje tussen verschillende CEO’s en daaruit blijkt dat het voor Tim Cook best nog meevalt. Amazon en Orcale spenderen maar liefst 1,6 miljoen dollar voor de beveiliging van hun CEO’s. Alphabet, het moederbedrijf van Google betaalt 600.000 dollar en Intel verdubbelt dat bedrag naar 1,2 miljoen dollar.

Marc Zuckerberg, CEO van topman overtreft dit alles. Het bedrijf betaal minstens 10 miljoen dollar voor de bescherming van zijn CEO. In 2013 was dit bedrag nog maar 2,3 miljoen dollar.


Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer