Appleweetjes

Apple Pay binnenkort in Spanje

De Spaanse afdeling van ING laat weten dat ondersteuning voor Apple Pay binnenkort beschikbaar is. De bank liet dit weten via een tweet dat ze de wereld instuurde. In de tweet zie je een mastercard van ING op de iPhone.

Momenteel zijn de bankkaarten van ING enkel beschikbaar voor Apple Pay in Australië en Polen. Misschien is het een voorbode dat de bank een verdere uitrol in diverse landen wilt realiseren.

Het is wel niet de eerste keer dat ING speculeert met Apple Pay. De bank beloofde al eerder dat Apple Pay in Spanje kwam. Ook in Nederland waren er in 2015 al geruchten. Op een besloten pagina van de ING website werd toen al Apple Pay vermeld als één van de mogelijkheden van contactloos betalen.

In België is Apple Pay sinds eind november 2018 beschikbaar. Echter is de ondersteuning bedroevend. In feite is het maar één bank, BNP Paribas Fortis die deze dienst ondersteunt. Klanten hiervan of van één van de dochterbanken kunnen enkel en alleen gebruik maken van Apple Pay in België.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer