Appleweetjes

Herkent binnenkort de Apple Watch vroegtijdig een beroerte

Die drie signalen die het meest voorkomen bij een beroerte zijn: een scheve mond, verwarde spraak of een lamme arm. Drie signalen die bijzonder moeilijk zijn voor de Apple Watch om te herkennen. Toch gaat Apple samenwerken met Johnson & Johnson. Met de samenwerking trachten ze te onderzoeken hoe het toch mogelijk is om met de Apple Watch een vroegtijdig beroerte te herkennen.

Het onderzoek richt zich vooral op 65 plussers. De Apple Watch kan boezemfibrilleren goed herkennen. Het blijkt dat bij ouderen die last hebben van boezemfibrilleren de kans op een beroerte hoger is dan anders.

Atriumfibrilleren of boezemfibrilleren is een veelvoorkomende hartritmestoornis. De hartslag is onregelmatig en meestal te hoog. Deze ritmestoornis is niet levensbedreigend, maar moet absoluut behandelt worden om schade aan het hart te voorkomen.

Johnson & Johnson is een Amerikaans bedrijf. Ze zijn actief in drie divisies: farmacie, medische producten en consumenten producten. Bij ons is Johnson & Johnson vooral bekend vanwege tampons van OB, Nicorette en Listerine.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer