Appleweetjes

Apple laat 3D Touch vallen om prijs van iPhones te drukken

3D touch kennen we vanaf de iPhone 6S. Het scherm is drukgevoelig en kan het verschil registeren tussen een tik, een zachte druk en een stevige druk. Aan de hand van het soort drukken kan de iPhone een gekoppelde actie uitvoeren.

Maar volgens de Wall Street Journal zou het best wel eens gedaan kunnen zijn met 3D Touch. De reden zou vooral zijn omdat Apple op zoek is naar manieren om de iPhone goedkoper te produceren. 3D Touch heeft trouwens nooit zijn intrede gemaakt op de iPad. Het is enkel beschikbaar op de iPhone.

In feite is Apple al langzaam begonnen met een opvolger voor de 3D Touch. De iPhone XR is namelijk niet voorzien van 3D Touch. Op deze iPhone heeft Apple 3D Touch vervangen door ‘Haptic Touch’. In plaats van een stevige druk moet je gewoon iets langer drukken en voel je een lichte trilling. Het simuleert in feite het drukgevoelige scherm van 3D Touch.

Door 3D Touch te vervangen door Haptic Touch hoeft Apple geen drukgevoelig scherm te gebruiken wat een enorme besparing kan zijn. Hierdoor kunnen de nieuwe iPhones iets goedkoper worden en dat is net wat iedereen vraagt aan Apple. Goedkopere iPhones.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer