Appleweetjes

Goedkope kabel zorgt voor schermprobleem bij MacBook Pro

De nieuwe MacBook Pro modellen van 2016 met Touch Bar zijn een stuk dunner geworden dan zijn voorganger. Om dit te realiseren heeft Apple diverse aanpassingen moeten doen. Zo werkt het toetsenbord met zogenaamde butterfly switches waardoor het minder ruimte inneemt.

Maar ook kabels nemen veel ruimte in en dan vooral de flexkabels die gebruikt worden om het scherm aan te sluiten op de schermcontroller die zich onder het Touch Bar bevindt. Bij de MacBook Pro vanaf 2016 met Touch Bar maakt Apple gebruik van dunnere flexkabels. Deze dunnere kabels zijn veel gevoeliger voor het veelvuldig openen en dichtdoen van de MacBook wat kan leiden dat de schermverlichting niet optimaal werkt. In oudere modellen gingen de kabels doorheen de scharnieren in plaats van eromheen.

Volgens iFixit is het probleem eenvoudig op te lossen met een degelijke flexkabel van rond de 6 dollar. Echter het design van de nieuwe MacBook Pro laat deze vervanging niet zomaar toe. Apple heeft het zodanig ontworpen dat de kabels een onderdeel van het scherm zijn. Hierdoor moet gans het scherm vervangen worden wat gemakkelijk 600 dollar kan kosten.

Het probleem is nu al bekend onder de naam Flexgate.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer