Appleweetjes

OLED in 2020 voor alle iPhones

We schreven eerder dat de opvolger van de iPhone XR dit jaar nog een LCD scherm krijgt in plaats van een OLED scherm zoals de topmodellen als de iPhone XS en XS Max hebben. Maar Apple tracht dit volgens de Wall Street Journal te veranderen zodat alle iPhones van 2020 voorzien gaan worden van een OLED scherm.

Een OLED scherm zorgt voor meer flexibiliteit bij Apple. Je ziet dit al bij de schermranden. iPhones met een OLED scherm hebben een dunnere schermrand dan de iPhone XR die voorzien is van een LCD scherm. Apple experimenteert momenteel met andere design zoals een gebogen scherm waarbij deze in de lengte een lichte curve heeft. De techniek van OLED kan hierbij helpen.

Japan Display is een grote leverancier van Apple voor de schermen. Vorig jaar was iets meer dan de helft van hun inkomsten afkomstig van Apple. Hun specialisatie is echter LCD. Het bedrijf is dan ook verantwoordelijk voor de levering van de schermen voor de iPhone XR. Echter verloopt de verkoop van de iPhone XR niet zoals men had gehoopt en hierdoor lopen de bestellingen terug.

Japan Display gaat daarom investeren in OLED zodat ze aantrekkelijk blijven voor Apple als één van hun leveranciers. Momenteel is Japan Display in gesprek met Taiwan’s TPK Holdings Co. en het Chinese staatsbedrijf Silk Road Fund over een investering voor de ontwikkeling van OLED schermen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer