Appleweetjes

Openbaar vervoer met Apple Kaarten krijgt grote uitbreiding in Europa

We zijn het al een tijdje gewoon. Sinds eind november 2018 kunnen we in België met de Apple Kaarten app navigeren via het openbaar vervoer, zoals de trein, tram en bus. We zouden al snel vergeten dat dit niet overal mogelijk is. Maar Apple rolt deze mogelijkheid geleidelijk aan verder uit. Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland zijn nu toegevoegd aan het lijstje die ondersteuning krijgen voor het openbaar vervoer in de Apple Kaarten app. Dat is meteen de grootste Europese uitbreiding die Apple ooit heeft uitgevoerd.

Je bekijkt deze informatie door in de Apple Kaarten app, rechtsboven op de ‘i’ knop te tikken en dan voor ‘Ov’ te kiezen. Op de kaart kan je diverse informatie over bussen, treinen & trams terugvinden. Een route met het openbaar vervoer plannen behoort ook tot de mogelijkheden.

Apple Kaarten houdt eventueel rekening met vertragingen en omleidingen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer