Appleweetjes

Privacy is wel belangrijk ook als je zogenaamd niets te verbergen hebt

Apple staat bekend als één van de grote verdedigers van je privacy. In 2015 haalde Tim Cook uit naar Google omdat het bedrijf geld verdient aan je privacy door je onbeperkte gratis foto opslag te geven.

Ook Facebook kreeg van Tim Cook de wind van voren. Hij vindt dat Facebook de privacy van gebruikers veelvuldig schendt. Het conflict was zo groot dat Mark Zuckerberg zijn managers verbood om bij Facebook hun iPhone te gebruiken.

Maar wat gebeurt er nu allemaal met je privacy? Volgend jaar bestaat Facebook 15 jaar. Een unieke kans voor journalist Tim Verheyden om de balans te maken. In zijn driedelige docureeks ‘Facebook en ik’ duikt hij onder in de moeder aller sociale netwerken. Hoe verzamelt Facebook mijn gegevens en wat doen ze er allemaal mee?

Je kan alvast de eerste aflevering van deze docureeks bekijken op het VRT NU platform.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer