Appleweetjes

Belgische overheid lanceert app voor sociale voordelen maar niet voor iPhone gebruikers

De Belgische overheid lanceert de app MyBEnefits. Dankzij de app kunnen mensen aantonen dat ze recht hebben op bepaalde sociale voordelen. Gedaan met een heleboel rompslomp aan papieren attesten alles staat digitaal op de app.

In ons land zijn er ongeveer twee miljoen mensen die recht hebben op sociale voordelen. Echter niet iedereen maakt er gebruik van. Zo zijn er mensen die recht hebben op korting op gas, water en elektriciteit omdat ze het bijvoorbeeld financieel moeilijk hebben. Mensen met een beperking kunnen op tal van plaatsen zoals een museum en pretpark rekenen op korting. Dankzij de app hebben ze steeds hun digitaal attest bij zodat ze altijd kunnen rekenen op hun voordeel. Verschillende organisaties kunnen op hun beurt de situatie verifiëren. MyBEnefits zorgt ervoor dat mensen niet meer naar een overheidsloket hoeven te gaan. Alles werkt digitaal.

Althans zolang je geen iPhone gebruiker bent. Minister van Administratieve Vereenvoudiging Philippe De Backer en minister van Sociale Zaken Maggie De Block kondigde vandaag met fierheid de app aan. Echter hebben ze de vereenvoudiging wel zeer ernstig genomen. De app is enkel beschikbaar voor Android gebruikers.

iPhone gebruikers worden voorlopig doorverwezen naar de website.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer