Appleweetjes

Payconiq by Bancontact is gelanceerd maar banken zouden er beter mee stoppen

Het was al langer bekend. De betaalapps van Bancontact en Payconiq gingen samengevoegd worden als één app. De samenvoeging heeft vooral te maken dat de banken graag een betaalapp onder eigen beheer kunnen houden. Met andere woorden ze geven dit niet graag in handen van Google en Apple.

De nieuwe app komt één van deze dagen uit in de App Store. Huidige gebruikers van de Bancontact app hoeven niets te doen. Hun app wordt automatisch geüpdatet naar de nieuwe versie. Payconic gebruikers zullen een nieuwe app moeten downloaden. Hun huidige account kunnen ze gewoon overzetten.

Payconiq by Bancontact krijgt maar liefst de ondersteuning van twintig banken: Argenta, Axa, Bank de kremer, Bank van Breda, Belfius, BNP Paribas Fortis, Beobank, Bank van de Post, KBC, CPH, Crelan, Deutsche Bank, Fintro, Hello Bank!, ING, Keytrade, Nagelmackers, Record Bank en VDK.

Bijzonder jammer is dat de banken telkens opnieuw het warm water trachten uit te vinden. Dat de klanten eerder gebruiksgemak prefereren mag wel duidelijk zijn. Sinds eind 2018 is Apple Pay beschikbaar in België voor klanten van de BNP Paribas Fortis-groep. Op korte tijd heeft deze nieuwe dienst zo’n 150.000 gebruikers. Dat is zelfs een pak meer dan de Google Pay klanten bij BNP en KBC dat er 35.000 heeft. Sinds de release van Apple Pay in België krijgt Hello Bank! meer klanten als voorheen. Er geldt nu zelfs een wachttijd van één maand. We kunnen dus alvast van een succes spreken.

Dat Apple Pay een graag geziene functie is voor klanten mag duidelijk zijn. Betalen wordt eenvoudig met je iPhone of Apple Watch. Payconiq by bancontact zou nooit hetzelfde gebruiksgemak kunnen evenaren. Het wordt hoogtijd dat banken dat nu eens beseffen en de betaaldienst omarmen die hun klanten willen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer