Appleweetjes

Apple snoept Samsung batterij expert af

Apple heeft Soonho Ahn aangenomen in december van vorig jaar. Hij gaat van start als ‘Global Head of Battery Developments’. Soonho Ahn heeft al wat ervaring als het op batterijen aankomt. Daarvoor was hij tewerkzaam bij Samsung SDI Co., als senior vice president. Hij leidde daar de ontwikkeling van lithiumbatterijen en een nieuwe generatie van batterijen.

Apple maakt gebruik van batterijen afkomstig van Samsung maar de fabrikant staat bekend om alles graag zelf te ontwikkelen. Op die manier wordt Apple minder afhankelijk van andere leveranciers.

De functie die Soonho Ahn heeft gekregen bij Apple is trouwens een nieuwe functie. Dit kan aantonen dat Apple vroeg of laat hun eigen batterijen gaat ontwikkelen.

Apple is trouwens al in gesprek met mijnwerkers om rechtsteeks van hen kobalt te kunnen kopen. Kobalt is een belangrijk onderdeel van de batterij.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer