Appleweetjes

De Macintosh is vandaag 35 jaar

Exact 35 jaar geleden op 24 januari toonde Steve Jobs de Macintosh aan de wereld. De Macintosh werd geleverd met een grafische gebruikersinterface wat uniek was in die tijd. Het gedoe met alle ingewikkelde commando codes was verleden tijd. De gebruiker kon de computer besturen door middel van een muis.

Steve Jobs introduceert de Macintosh

Twee dagen eerder op 22 januari 1984 maakte de wereld al kennis met de Macintosh door middel van een één minuut durende reclamespot tijdens de Amerikaanse Superbowl.

Apple introduceert de Macintosh computer tijden de Super Bowl

De reclamespot werd een gigantisch succes. IBM werd in die tijd vergeleken als Big Brother, vooral door Steve Jobs. Met de reclamespot zou Apple de wereld redden van de dominante positie van IBM.

Ook Tim Cook is de Macintosh niet vergeten. Hij tweette vandaag dat de Macintosh heeft verandert hoe we denken over computers en hoe deze de wereld hebben verandert.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer