Appleweetjes

200 Werknemers minder voor het Apple Car team

Het Apple Car team of beter bekend als Project Titan is het geheim project van Apple waarin wordt gewerkt aan een systeem voor zelfrijdende auto’s. Maar het team heeft nu 200 werknemers minder om aan het project te werken.

Sinds augustus 2018 leidt Doug Field en Bob Mansfield het Titan team. Doug Field had een tijdje bij Tesla gewerkt maar besloot dan toch om terug naar Apple te gaan. Men verwachtte onder hen al een herstructurering. Sommige van deze 200 werknemers worden elders binnen Apple geplaatst.

Een woordvoerder van Apple bevestigde deze herstructurering tegenover CNBC.

We hebben een ongelooflijk getalenteerd team dat werkt aan autonome systemen en aanverwante technologieën bij Apple. Aangezien het team hun werkzaamheden richt op verschillende belangrijke gebieden voor 2019, worden sommige groepen verplaatst naar projecten in andere delen van het bedrijf, waar ze werken aan machine learning en andere initiatieven. We blijven geloven dat er een enorme kans is met autonome systemen, dat Apple unieke capaciteiten heeft om daaraan bij te dragen en dat dit het meest ambitieuze machine learning-project ooit is.

Apple test sinds 2017 zijn autonome rijsoftware op de wegen van Cupertino. Apple medewerkers kunnen zelf gebruik maken van een zelfrijdende shuttledienst om zich te verplaatsen naar de verschillende kantoorlocaties in Silicon Valley.

Eerder waren er geruchten dat een Apple auto effectief in de maak was. De lancering zou tussen 2023 en 2025 zijn. Met deze herstructering kan het plan misschien wel volledig geschrapt zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer