Appleweetjes

CEO van Orange België belooft geen prijsverhogingen maar begrijpt nog niet wat klanten willen

De CEO van Orange België, Michaël Trabbia maakt de plannen van Orange voor 2019 bekend via een campagne op de sociale media. In een korte video dat zich afspeelt in een boksring maakt de CEO drie beloftes.

Zijn eerste belofte is dat er geen prijsverhogingen komen voor 2019. De CEO zei erbij dat ze dat ook niet hebben gedaan voor 2018. Maar blijkbaar is de CEO wat vergeetachtig want de prijs voor het abonnement van Arend en Arend Premium zijn op 12 februari 2018 wel degelijk omhoog gegaan.

De tweede belofte is een internet-only abonnement. Eerder kon Orange zo’n abonnement niet lanceren. De voorwaarden voor het gebruik van de Telenet kabel lieten dit niet toe. Maar deze regelgeving is vorig jaar aangepast door de conferentie van telecommunicatie- en media regulatoren. Telenet biedt een internet-only abonnement aan voor 27,80 euro met een download volume van 150 GB per maand. Proximus biedt een soortgelijk formule aan voor 27,50 euro met een download volume van maar 100 GB per maand. Dat deze grote spelers nog steeds een download volume hanteren is best wel schandalig te noemen. Je kan wel onbeperkt nemen maar dan betaal je al bij Telenet maar liefst 54 euro per maand en bij Proximus 49,99 euro per maand. Aantrekkelijk is zo’n internet-only abonnement bij deze spelers dus niet.

Het kan ook anders. EDPnet biedt voor 24,95 euro een onbeperkt pakket aan. De belofte van Orange is dat hun pakket ook onbeperkte data zal bevatten en dat is goed nieuws.

Als derde belofte zegt de CEO van Orange dat ze voor iedereen een mobiele indoor-dekking beloven. Dit gaan ze realiseren door voice over wifi en eventueel door een klein mobiel station voor thuis om het binnenhuis signaal te versterken. Dat mobiel station is nu al beschikbaar onder de naam Femto.

Allemaal mooie beloftes van Michaël Trabbia. Maar de grootste frustraties waar veel potentiële klanten tegen aankijken is het verplicht mobiel abonnement voor een TV/internet aansluiting bij Orange. Zo kan je bijvoorbeeld enkel het Love pakket nemen wanneer je een gsm abonnement van Orange hebt of er eventueel erbij neemt en net dat zien veel potentiële klanten niet zitten. Aangezien de CEO er met geen woord over rept zullen we er maar van uitgaan dat hier geen verandering in gaat komen. Een gemiste kans voor Orange dus. Volgend jaar beter?

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer