Appleweetjes

Wat is er nieuw in iOS 12.2

Apple heeft voor ontwikkelaars de eerste beta uitgebracht voor iOS 12.2. Deze beta verschijnt twee dagen na de release van 12.1.3. Aan het versienummer te zien wordt deze update een grote update met enkele vernieuwingen. Maar wat is er allemaal nieuw?

HomeKit TV ondersteuning

Met iOS 12.2 wordt het mogelijk om een televisietoestel die binnenkort ondersteuning krijgt voor AirPlay en HomeKit toe te voegen in de ‘Woning’ app. Op die manier kan je via Siri je televisietoestel inschakelen, het volume veranderen enzovoort.

Vernieuwde TV remote

De ‘Remote’ app voor de Apple TV is vernieuwd. Nu werkt deze met het volledige scherm. Het zorgt ervoor dat de app handiger en duidelijker is.

Synchrone weergave & AirPlay icoon

Het icoon van synchrone weergave is verandert. Het design is iets duidelijker. Het geeft twee schermen weer in plaats van één met een pijl ernaar. Op die manier weet je meteen dat het over een synchrone weergave gaat.

Het AirPlay icoon kreeg ook een makeover. In plaats van cirkels met een pijl ernaar. Geeft het nu één scherm weer met een pijl ernaar.

Wallet & Apple Pay Cash

Het design van de Wallet is hier en daar wat verandert. Maar de belangrijkste wijziging is dat je een deel van je laatste transacties veel eenvoudig kan bekijken. Sinds beta 5 zijn er ook aanwijzingen op een nieuwe kredietkaart die Apple zou willen lanceren. Deze kredietkaart zou tot stand komen door een samenwerking tussen Apple en Goldman Sachs.

Voor ons is Apple Pay Cash nog niet van toepassing. Maar voor gebruikers hiervan is het nog eenvoudiger om extra krediet toe te voegen aan hun zogenaamde virtuele bankkaart.

Zoek pijltjes in Safari & onveilige sites

Wanneer je een zoekterm intikt bij Safari dan probeert iOS al te voorspellen wat je eigenlijk zoekt. Nu deze automatisch aanvullingen tonen een nieuwe pijl. Wanneer je tikt op zo’n pijl dan komt de betreffende zoekterm mee in het invulveld van Safari en kan je verder tikken. Wanneer je nu tikt op zo’n automatisch aanvulling dan wordt meteen naar die zoekterm gezocht. Je hebt geen manier om deze extra aan te vullen of te bewerken.

Alle websites die niet verlopen via een beveiligde verbinding (https) krijgen de vermelding ‘Niet veilig’ in de menu balk van Safari. Nu verkrijg je deze melding enkel wanneer een website vraagt achter een paswoord of persoonlijke gegevens en niet via een beveiligde verbinding verloopt.

Klimaat in Apple Kaarten

In de Apple Kaarten app is er bij instellingen een nieuwe onderverdeling gekomen, namelijk klimaat. Daar kan je kiezen dat er op de kaart de index voor de luchtkwaliteit en de weersomstandigheden moet worden getoond of niet.

Apple News

Voorlopig zijn we er nog niets mee want Apple News is niet beschikbaar in België en Nederland. De dienst is enkel werkzaam in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Maar dankzij iOS 12.2 komt daar Canada bij.

AirPods 2 ondersteuning

iOS 12.2 bevat een verborgen scherm waarmee je de AirPods kan instellen. Bijzonder aan dit scherm is dat deze ook spreekt om ‘Hey Siri’ in te stellen op je AirPods. Dit bevestigt nogmaals dat Apple bezig is met een nieuwe generatie AirPods. Dat de instelling al aanwezig is in iOS 12.2 kan wel eens betekenen dat het niet meer zo lang zou duren vooraleer deze uitkomen. Met de nieuwe AirPods hoef je dus niet meer te tikken op één van de oordopjes om Siri te activeren.

Vier nieuwe Animoji

Onder beta 2 zijn er vier nieuwe Animoji bijgekomen. Een giraf, een haai, een uil en een knobbelzwijn. Animoji worden gebruikt met iMessage. Het zijn figuurtjes die jouw gezichtsuitdrukkingen nabootsen.

Apple Watch ECG functie

Met de vijfde beta heeft Apple wel enkele wijzigingen aangebracht wanneer je een Apple Watch instelt. Er wordt vanaf nu gekeken naar de locatie waarin je je bevindt om de ECG (Electrocardiogram) functie van de Apple Watch te activeren of niet. Momenteel is deze functie enkel goedgekeurd in Amerika. Maar veel gebruikers hebben een Apple Watch geïmporteerd vanuit Amerika of elders omdat bijvoorbeeld de roestvrije stalen versie niet te koop is in hun land. Kopers van zo’n Amerikaanse Apple Watch kunnen momenteel wel gebruik maken van de ECG functie maar dat zou Apple volgens een nieuwe activatie manier trachten te blokkeren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer