Appleweetjes

Apple wist al dagen van beschamende FaceTime bug

Apple zit verveeld met hun FaceTime bug. De bug maakt het mogelijk om mensen af te luisteren zonder dat de ontvanger het gesprek opneemt. Wanneer iemand belt via FaceTime en tijdens het laten overgaan van dit gesprek snel een groepsgesprek maakt door het eigen telefoonnummer toe te voegen zal het ontvangende toestel meteen het geluid en video doorsturen. De ontvanger hoeft dus helemaal het gesprek niet te aanvaarden.

Als antwoord heeft Apple tijdelijk de mogelijk voor groepsgesprekken met FaceTime geblokkeerd. Deze week komt er nog een update om het probleem op te lossen.

Maar blijkbaar wist Apple Support al eerder dat er een groot privacy probleem met FaceTime was. Een moeder beweert dat haar zoon het probleem had ontdekt op 19 januari. Ze hebben dan diverse keren contact opgenomen met Apple maar het probleem werd jammer genoeg niet serieus genomen.

Op bovenstaande tweet kan je zien dat de vrouw op 21 januari de tweet met betrekking van de FaceTime bug de wereld instuurde. Toen reageerde er niemand op. De vrouw contacteerde een dag eerder Fox News aangezien ze vond dat deze bug een ernstige inbreuk op de privacy is. Echter ook daar kreeg ze geen gehoor.

Om effectief te bewijzen dat ze in contact is geweest met Apple deelt ze op Twitter één van de zovele mails dat ze heeft van de conversaties. Hieronder kan je de melding zien dat de vrouw heeft gerapporteerd bij Apple betreffende dit probleem. Het bugrapport bij Apple is sinds 25 januari gecreëerd.

Alles toont aan dat Apple al dagen het probleem kende. Waarom het bedrijf dan niet eerder heeft ingegrepen is een raadsel. Was het een foute inschatting van de werknemers bij Apple Support?Of dacht men dat het probleem niet zo’n grote proportie ging aannemen? Apple heeft nog niet gereageerd waarom het zo traag heeft gereageerd op dit probleem.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer