Appleweetjes

iOS 13: Alles wat je moet weten

Dit jaar lanceert Apple iOS 13. De fabrikant heeft er nog niets over verteld maar stilaan komen er wel meerdere geruchten uit. Deze zomer zou Apple iOS 13 laten zien tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Daarna volgt er een testperiode die meestal wordt afgerond eind september. Het is dus nog even wachten.

Donkere modus

Maar volgens Bloomberg zou iOS 13 een donkere modus bevatten. Dankzij een donkere modus worden lichte kleuren donker gemaakt wat het aangenamer maakt voor in de avond. Gebruikers met een OLED scherm besparen hiermee ook hun batterij. Ontwikkelaars zullen wel hun app moeten bijwerken voor ondersteuning hiervan. Het lijkt voor de hand liggend dat iOS 13 een donkere modus gaat krijgen. Gebruik je macOS Mojave op je Mac computer dan ben je alvast vertrouwd hiermee. Je kan dan namelijk al kiezen tussen een lichtere of donkere modus.

Apple CarPlay

Bloomberg wist verder via zijn bronnen te vermelden dat ook Apple CarPlay enkele vernieuwingen krijgt. Maar wat deze exact zijn is verder niet geweten. Het is trouwens niet de eerste keer dat dit gerucht naar bovenkomt. Bij iOS 12 was het gerucht er ook al. Maar op het laatste moment zou Apple deze verbeteringen geannuleerd hebben om zich te focussen op bugfixes.

iPad: opgefrist beginscherm, nieuwe mogelijkheden

Apple tracht al een tijdje de iPad te verkopen als een laptop vervanger. De iPad heeft al meer dan voldoende rekenkracht. Hij is zelfs krachtiger als sommige laptops. Maar momenteel beperkt iOS al die rekenkracht een beetje. Gebruikers kunnen die niet zoveel benutten omdat de iPad net iets ander werkt dan een laptop. Apple beseft dit ook en tracht iOS aantrekkelijker te maken met meer specifieke iPads functies te integreren.

Zo krijgt de iPad een opgefrist beginscherm. Als je nu kijkt naar de nieuwe iPads dan zal je merken dat het beginscherm niet optimaal benut wordt dus dit is een aangename verbetering. Er wordt ook gewerkt aan een functie zodat je meerdere pagina’s van één app kan openen. Net zoals je bijvoorbeeld nu al doet in Safari.

Apple sleutelt ook aan het bestandsbeheer. Dit is één van de grootste beperkingen van de iPad als vervanger voor de laptop. Maar volgens de recente geruchten zal iOS 13 een verbeterd bestandsbeheer bevatten zodat dit probleem is opgelost. Multitasking mogelijkheden op de iPad zouden intuïtiever en beter gaan werken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer