Appleweetjes

Apple lost FaceTime bug pas volgende week op maar biedt wel zijn excuses aan

Deze week werd een beschamende bug va FaceTime bekend. Met deze bug is het mogelijk om mensen af te luisteren zonder dat de ontvanger het gesprek opneemt.

Als tijdelijke oplossing heeft Apple de mogelijkheid voor groepsgesprekken met FaceTime geblokkeerd. Apple kreeg de voorbije week kritiek te verwerken nadat bekend werd dat ze al dagen weet hadden van deze bug maar niets ondernam. De fabrikant beloofde echter dat ze deze week het probleem gingen oplossen door middel van een software-update.

Maar nu laat Apple weten dat de update pas volgende week zal uitgerold worden. De fout is hersteld op hun servers maar de update voor iOS zal pas voor volgende week zijn. Apple bedankt de Thompson familie voor het rapporten van deze fout en biedt hun excuses aan de gebruikers die getroffen zijn door dit beveiligingsprobleem.

Verder meldt Apple dat van zodra hun engineers weet hadden van deze bug ze meteen de mogelijkheid voor groepsgesprekken hebben uitgeschakeld. Het proces om zulke beveiligingsproblemen te rapporteren en sneller naar de juiste mensen te brengen zal worden verbeterd. Apple neemt de beveiliging van hun producten zeer ernstig.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer