Appleweetjes

Apple maakt geen winst met Apple TV en verkoopt HomePod met verlies

John Gruber heeft in zijn Talk Show laten weten dat hij via geruchten heeft gehoord dat Apple de Apple TV 4K tegen de kostprijs verkoopt. Apple verkoopt het apparaat voor de prijs van 199 euro. John Gruber gelooft dat Apple de HomePod met zelf een beetje verlies verkoopt. De HomePod is in België of Nederland nog niet te koop maar in Frankrijk verkoopt Apple deze voor de prijs van 349 euro.

Naar geruchten werkt Apple aan een goedkopere versie van de Apple TV. Deze zou in de vorm van een HDMI-stick zijn. Apple gaat binnenkort van start met een eigen videodienst. Het heeft er alle belang bij dat zoveel mogelijk mensen in het bezit zijn van een Apple TV of gebruik kunnen maken van AirPlay. Op die manier kan je de videodienst op het grote scherm bekijken. Dat is dan ook de reden waarom Apple samenwerkt met andere smart-televisiefabrikanten.

Ook zijn er geruchten dat Apple werkt aan een kleinere HomePod dat goedkoper zal zijn. De concurrentie tussen de smart-speakers moordend. Amazon heeft verschillende modellen die allemaal redelijk goedkoop zijn. Als Apple in deze markt wilt blijven zal het alleszins met een goedkoper model moeten uitkomen.

John Gruber zegt dat de prijzen van Apple niet te hoog zijn. Het is Apple die veel te goede producten maakt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer