Appleweetjes

Staat de zaklamp van je iPhone soms ongewild aan?

Je hebt het vast en zeker eens meegemaakt dat iemand je attent maakt dat de zaklamp van je iPhone aanstaat, niet? Je slaat dan wel een mal figuur wanneer een lampje doorheen je kledij schijnt. Wel uit een onderzoek blijk je alleszins niet de enige te zijn.

Je zou denken dat Apple door veel mensen zou zijn gewaarschuwd dat je de zaklamp te eenvoudig kan inschakelen. Maar in de praktijk valt dat nog mee. Slechts 488 mensen hebben dit gerapporteerd bij Apple volgens USA Today

Sinds de iPhone X is er een snelkoppeling voor de zaklamp aanwezig op het toegangsscherm. Echter gebeurt het te vaak dat de zaklamp ingeschakeld wordt. Tijdens het vastnemen van je toestel kan je ongewild deze inschakelen. Er bestaat ook geen mogelijkheid om die snelkoppeling weg te halen of te verplaatsen op een andere plek op het toegangsscherm. Of Apple met iOS 13 hier een oplossing voor gaat bieden is nog maar de vraag.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer