Appleweetjes

Hulpdiensten redden bewusteloze man dankzij Apple Watch

Dat de Apple Watch nuttige toepassingen heeft weten we al. Zo is deze in staat om atriumfibrilleren te detecteren en heeft het al enkele levens gered. Sinds Apple Watch series 4 heeft Apple een valdetectie ingebouwd. Hiermee kan het toestel detecteren of je een harde val maakt en bijvoorbeeld buiten bewustzijn raakt. Net dat overkwam de 67 jarige Toralv Østvang. Hij werd door de hulpdiensten bloedend en bewusteloos gevonden in zijn badkamer. De Apple Watch had gelukkig door zijn val automatisch de hulpdiensten verwittigd.

Volgens de dochter van de man is hij waarschijnlijk midden in de nacht naar de badkamer gegaan en om de één of andere redenen flauwgevallen. Door zijn val heeft hij drie fracturen in zijn gezicht gekregen.

Valdetectie op de Apple Watch is in staat om een val te detecteren. Wanneer je valt en niet reageert binnen de minuut zal de Apple Watch zelf de hulpdiensten verwittigen en zal je locatie worden doorgegeven.

Valdetectie is automatisch ingeschakeld wanneer je 65 jaar of ouder bent. Maar je kan de valdetectie steeds zelf inschakelen. Open hiervoor de Watch-app op je iPhone en ga naar SOS-noodmelding. Daar kan je de valdetectie inschakelen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer