Appleweetjes

Krijgt de Mac opnieuw een degelijk toetsenbord?

Apple maakt graag dunne en lichte computers. Dat betekent dan ook dat er steeds minder plek vrij is voor het toetsenbord. Sinds de introductie van de 12 inch MacBook in 2015 heeft Apple een nieuw toetsenbord geïntroduceerd dat gebruik maakt van een vlindermechanisme in plaats van een schaarmechanisme.

De reden voor deze techniek is omdat het toetsenbord dunner moest worden om in de behuizing te kunnen passen. Maar niet iedereen is tevreden over dit type van toetsenbord. Een veelgehoorde klacht is dat soms de toetsen vastzitten, niet reageren of zelfs dubbel registeren nadat ze zijn aangeslagen. Meestal is vuil of stof dat onder de toetsen is terecht gekomen de boosdoener.

Met de nieuwere generatie van dit toetsenbord tracht Apple deze problemen te voorkomen door gebruik te maken van een siliconen membraan onder elke toets. Officieel zorgt deze voor een lagere geluidsproductie van de toetsen maar in de praktijk blijkt deze al heel wat stof en vuil tegen te houden. Echter is het nieuwe toetsenbord nog steeds niet zo optimaal als we deze vergelijken met het oudere toetsenbord.

Maar Apple doet een onderzoek naar een nieuwe benadering van de manier waarop toetsenborden worden ontworpen om al deze problemen op te kunnen lossen. In een patentaanvraag ‘Computer with Keyboard‘ beschrijft de fabrikant een toetsenbord dat de beweegbare toetsen vervangt door een glasplaat. Deze plaat is voorzien van verhoogde secties zodat je nog steeds alle toetsen kan voelen. Het voordeel hiervan is dat stof en vuil geen kans meer maken om zich binnenin het toetsenbord te begeven.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer