Appleweetjes

HoloLens bedenker verlaat Apple’s AR-team

Avi Bar-Zeev heeft onlangs Apple verlaten. Hij was vooral actief in het team van Augmented Reality/Virtual Reality. De naam zegt je misschien niets maar Avi Bar-Zeev maakte naamsbekendheid als mede ontwikkelaar van de Microsoft Hololens. Daarvoor hielp Avi Bar-Zeev Disney bij het ontwikkelen van VR-ervaringen voor hun thema pretparken. Ook bij het bedrijf Keyhole was hij werkzaam. Dat bedrijf werd later opgekocht door Google en ligt aan de basis van Google Maps.

Augmented Reality (AR) is een techniek waar Apple al een tijdje de nodige aandacht aan schenkt. Bij AR wordt er informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Je ziet dus de werkelijke wereld om je heen met daarbij extra informatie. Apple heeft er zelfs een hele pagina aan besteedt.

Volgens enkele geruchten zou Apple werken aan een AR-bril. Deze zou in 2020 op de markt komen. Tim Cook noemde AR een kerntechnologie die even fundamenteel kan zijn als de smartphone zelf. De iPhone heeft dankzij zijn camera’s al enkele AR-functies en ontwikkelaars kunnen eenvoudig aan de slag gaan met ARKit.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer