Appleweetjes

Aangepaste versies van iPhone 7 en 8 binnenkort in Duitsland

In Duitsland heeft Qualcomm aangekaart dat Apple misbreuk maakt van hun patent om de prestaties van de batterij te optimaliseren tijdens het gebruik van mobiele data. En met succes. De Duitste rechtbank heeft Apple een verkoopverbod opgelet op de iPhone 7, iPhone 8 & iPhone X.

Maar volgens meerdere bronnen is Apple bezig om technische aanpassingen te realiseren aan de iPhone 7 en iPhone 8. De nieuwe toestellen zouden binnen vier weken beschikbaar kunnen zijn. Door de technische aanpassing zijn deze iPhones aangepast met een nieuwe envelope tracking chip en aangepaste software hiervoor.

Apple gebruikt voor de iPhone 7 en iPhone 8 zowel modemchips van Intel als van Qualcomm. Bij sommige Intel modellen wordt er gebruik gemaakt van chips van Qorvo. Net deze chips zouden misbreuk maken op patenten van Qualcomm.

Door deze aanpassing te realiseren kan Apple opnieuw de toestellen verkopen in Duitsland. De iPhone X wordt niet aangepast aangezien dit model uit het assortiment is gehaald.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer