Appleweetjes

Angela Ahrendts verlaat in april Apple

Na meer dan vijf jaar in dienst te zijn als Senior Vice President Retail gaat Angela Ahrendts Apple verlaten. Ze verlaat Apple voor nieuwe persoonlijke en professionele uitdagingen. Daarvoor werkte ze bij het modebedrijf Burberry.

Angela Ahrendts vernieuwde de Apple Stores grondig. Zowel de fysieke winkels als de Online Store werden aangepast aan de nieuwe noden. De Apple Store in Brussel was één van de eerste winkels die onder het nieuwe uiterlijk van start ging. Een Apple Store moest meer zijn dan gewoon een winkel volgens Angela Ahrendts. Je moet er dingen kunnen ontdekken, leren en vooral met de mensen in contact komen. De dag van vandaag kan je diverse lessen volgen in een Apple Store. Er is plek voor creatieve sessies en geregeld zijn er optredens van artiesten.

Bij de lancering van de Apple Watch kon je deze enkel kopen in een geselecteerd aantal winkels. Nergens in de Apple Store kon je er toen één bemachtigen. Angela Ahrendts vond dat de Apple Watch een compleet nieuwe product categorie was voor Apple dat een andere aanpak nodig had. Meestal kon je toen de Apple Watch kopen in één of ander luxueus juwelierswinkel zoals Colette in Parijs. Dat beleid is met de jaren aangepast en nu kan je de Apple Watch overal kopen.

Deirdre O’Brien neemt de functie van Angela Ahrendts erbij.

Deirdre O’Brien zal in april de functie van Angela Ahrendts erbij nemen. Zij werkt al sinds 1988 bij Apple als Vice President of People. Als hoofd van de personeelsdienst krijgt ze nu de verantwoordelijk voor alle winkels erbij. Haar nieuwe titel luidt vanaf nu Senior Vice President Retail + People.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer