Appleweetjes

Apple lanceert iOS 12.1.4

Apple heeft net iOS versie 12.1.4 gelanceerd. Deze update was oorspronkelijk gepland voor vorige week. Maar afgelopen vrijdag liet Apple weten dat de update met een week was uitgesteld.

Maar nu komt de fabrikant zijn belofte na. Dankzij deze update van iOS is de bug van FaceTime oplost. De bug maakte het mogelijk om mensen af te luisteren zonder dat de ontvanger het gesprek opneemt.

Als tijdelijke oplossing had Apple de mogelijkheid voor groepsgesprekken met FaceTime geblokkeerd. Apple kreeg de voorbije week wat kritiek te verwerken nadien bekend werd dat ze al dagen wist van deze bug maar niets ondernam.

Groepsgesprekken via FaceTime zijn dus opnieuw mogelijk wanneer het toestel is voorzien van deze iOS versie. Met oudere versies dan iOS 12.1.4 zijn groepsgesprekken via FaceTime niet meer mogelijk.

Opmerkelijk is dat Apple niets vermeld over deze FaceTime bug en het gewoon houdt bij belangrijke beveiligingsupdates voor alle gebruikers.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer