Appleweetjes

Apple verhoogt zijn inspanningen voor het ontwerp van eigen modemchips

We zouden het bijna vergeten maar de modemchips die zich bevinden in de iPhones zijn een onmisbaar onderdeel. Momenteel gebruikt Apple modemchips van Qualcomm en Intel. Maar de samenwerking tussen Qualcomm en Apple is de laatste tijd sterk verziekt door een juridisch strijd omtrent diverse patenten.

De samenwerking tussen Intel en Apple verloopt dan weer vlotjes. Naar verluidt zou Intel al klaar zijn met een geavanceerde 5G modemchip dat Apple zou kunnen gebruiken. Maar het is een publiek geheim dat Apple graag zelf alle onderdelen ontwerpt. Zo is het niet meer afhankelijk van andere partijen. De inspanningen die het bedrijf hiervoor neemt zou onlangs volgens Reuters zijn verhoogd. Zo zou Johny Srouji de leiding van het project onder zich hebben genomen.

Johny Srouji heeft nu al de leiding over het team dat verantwoordelijk is Apple eigen chips. Het is dan ook hetzelfde team die deze extra taak op zich neemt. Het team zou sinds januari hiermee begonnen zijn. Het kan echter nog jaren duren vooraleer we het eerste resultaat hiervan zien.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer