Appleweetjes

Apple verwijdert ‘Volg me niet’ in Safari maar geen nood je privacy wordt nog aangescherpt

Met iOS 12.2 en macOS 10.14.4 zal Apple Safari versie 12.1 meeleveren. Eén van de functie die zal verdwijnen in deze versie van Safari is de ‘Volg me niet’ functie.

Deze functie had Apple geïmplementeerd om adverteerders te waarschuwen dat de gebruiker niet wenst gevolgd te worden. Door het volgen van de gebruiker kunnen de adverteerder beter en meer gerichte advertenties tonen. Echter de functie ‘Volg me niet’ was niet afdwingbaar. De meeste adverteerders negeren compleet deze melding waardoor je vragen kon stellen over het nut van deze functie.

‘Volg me niet’ functie in iOS

Apple werkt al een tijdje aan een betere functie die het volgen door adverteerders moet voorkomen. Sinds iOS 11 is Intelligent Tracking Prevention aanwezig. Je kan deze functie terugvinden in Safari bij instellingen als ‘Voorkom volgen’. Deze functie werkt beter en voor adverteerders wordt het veel moeilijker om de gebruiker effectief te kunnen volgen.

‘Volg me niet’ functie in macOS

Opmerkelijk is dat Apple laat weten dat de functie ‘Volg me niet’ verwijdert gaat worden omdat het zelfs gebruik kon worden als een fingerprint om je toch te volgen. Net dat wou deze functie voorkomen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer