Appleweetjes

Volkswagen ondersteunt binnenkort draadloze CarPlay

Volkswagen heeft zijn Passat grondig vernieuwd. Dat mocht ook wel want rond deze lente zal de 30 miljoenste Volkswagen Passat van de band rollen. Maar de grootste veranderingen zitten in de binnenkant en dat maakt ons als Apple fanaten zeer blij.

Eerst en vooral is de cockpit volledig digitaal en zijn er op het stuurwiel voor het eerst bij een Volkswagen capacitieve knoppen terug te vinden. Maar het belangrijkste is dat het MIB-infotainmentsysteem een upgrade heeft gekregen naar versie 3. Hiermee is de auto altijd online dankzij een ingebouwde SIM-kaart maar interessanter is dat er ondersteuning is voor draadloze CarPlay. Gedaan met steeds de Lightning kabel aan te sluiten op je iPhone om te genieten van CarPlay.

Het nieuwe infotainmentsysteem zal later verder worden uitgerold naar andere merken van de Volkswagen groep zoals: Audi, Seat, Skoda,…Hiermee wordt eindelijk draadloze CarPlay een stuk toegankelijker dan voorheen het geval was.

Sinds iOS 9 heeft Apple ondersteuning voor draadloze CarPlay ingebouwd. Echter zijn er tot op heden zo goed als geen systemen die ondersteuning hiervoor bieden. Volkswagen had al eerder getracht op de CES beurs in 2016 om een werkend systeem te demonstreren maar Apple zou deze demonstratie hebben verboden om een niet gekende reden.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer