Appleweetjes

Nieuwe iPhones krijgen nog steeds Lightning aansluiting en trage oplader

Er zijn al tal van geruchten geweest of de nieuwe iPhones wel of niet een USB-C aansluiting gaan krijgen of niet. Maar volgens de Japanse site Macotakara gaan de iPhone modellen van 2019 nog steeds voorzien zijn van een Lightning aansluiting. Opvallend daarbij is dat Apple ook nog de trage 5 watt oplader met USB-A kabel erbij zal leveren. Dit zou om kostenbesparende redenen zijn. Klanten kunnen immers zelf een snellere oplader kopen.

MacBooks van Apple zijn al een tijdje voorzien van USB-C. Ook de nieuwste iPad Pro heeft er één gekregen. Het zou dus logisch zijn dat Apple deze aansluiting gebruikt bij de iPhone modellen. Maar volgens Macotakara zal de Lightning aansluiting niet zo snel verdwijnen bij de iPhones. Er zijn tal van accessoires die hiervan gebruik maken en dat levert een extra inkomen op voor Apple.

Eerder kreeg Apple al wat kritiek omdat ze bij telefoons van boven de 1000 euro nog steeds de trage 5 watt oplader erbij leveren. Maar dit zal voorlopig niet veranderen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer