Appleweetjes

Lensleverancier van Apple is zelfverzekerd dat driedubbele camera’s de toekomst zijn

De Taiwanese lensleverancier van Apple, Largan Precision moest eind vorig jaar nog slechter cijfers naar voren brengen. Hun omzet daalde met maar liefst 28%. Een gevolg van de dalende verkoopcijfers bij smartphones. Maar het bedrijf heeft er alle vertrouwen in dat driedubbele camera’s een absolute meerwaarde voor de smartphones zijn. Onlangs hebben ze hun productiecapaciteit hierdoor nog verder verhoogd.

Largan Precision is de leverancier van lensmodules bij Apple, Huawei, Oppa, Vivo en Samsung Electronics. Door de productiecapaciteit uit te breiden hoopt het bedrijf zijn concurrentievermogen verder te verhogen.

Eerder zijn er al geruchten dat Apple in zijn nieuwste topmodel gebruik gaat maken van drie camera’s in plaats van twee. Volgens sommigen zou de derde lens gebruikt worden voor verbeterde augmented reality, anderen wijzen weer op betere prestaties bij weinig licht of een grote optische zoom.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer