Appleweetjes

Apple bij slechtste leerlingen in klas zelfrijdende auto’s

Het Apple Car team of beter bekend als Project Titan is het geheime project van Apple waarin wordt gewerkt aan een systeem voor zelfrijdende auto’s. Sinds april 2017 gebruikt Apple Lexus RX450h auto’s om rond te rijden in Cupertino. Deze auto’s zijn uitgerust met de nodige hard- en software voor het zelfstandig rijden. Ondertussen heeft Apple al zo’n 62 auto’s ter beschikking.

Jaarlijks lanceert het Department of Motor Vehicles van Californië het autonomous vehicle disengagement rapport. Voor dit rapport leveren alle bedrijven die bezig zijn met het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Californië het aantal keer dat menselijke bestuurders gedwongen werden de controle te nemen over de voertuigen. Het rapport van 2018 heeft korte tijd op hun website gestaan waarna het meteen opnieuw werd ingetrokken. Deze zal later in de week opnieuw verschijnen. Gelukkig hebben we toch nog op tijd enkele leuke weetjes weten te bemachtigen.

In totaal zijn er 28 bedrijven actief en rijden er iets meer dan 328 zelfrijdende auto’s in Californië. Maar Apple blijkt de slechtste leerling te zijn. Bij hun auto’s moeten de menselijke bestuurders het meest de controle opnieuw overnemen. Elke 1000 km dat het voertuig aflegt moet de bestuurder zo’n 545 keer de auto onder controle brengen. Als we dit vergelijken met Waymo, Google’s zelfrijdende auto dan moet de bestuurder per 1000 km gemiddeld maar 0,06 keer ingrijpen. Een enorm verschil.

Er kunnen misschien diverse redenen zijn waarom dit verschil zo immens is. Zo zou Apple bijvoorbeeld tijdens andere weersomstandigheden kunnen rijden. Maar voorlopig moeten we het met dit rapport doen en de conclusie is snel genomen.

Onlangs kreeg het Project Titan van Apple nog een herstructurering en moeten ze het met 200 werknemers minder doen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer