Appleweetjes

iPhone 7 en 8 opnieuw in de Duitse winkelrekken

In Duitsland heeft Qualcomm aangekaart dat Apple misbreuk maakt van hun patent om de prestaties van de batterij te optimaliseren tijdens het gebruik van mobiele data. En met succes. De Duitste rechtbank heeft Apple een verkoopverbod opgelet op de iPhone 7, iPhone 8 & iPhone X.

Maar Apple heeft de iPhone 7 en 8 technisch aangepast zodat deze opnieuw in de winkelrekken kunnen. Vanaf nu zijn ze allemaal uitgerust met een Qualcomm modemchips zodat er geen enkele inbreuk gemaakt wordt op één van de patenten van Qualcomm. Eerder waren er al geruchten dat Apple hiermee bezig was en deze blijken nu effectief correct te zijn.

Apple gebruikte voor de iPhone 7 en iPhone 8 zowel modemchips van Intel als van Qualcomm. Bij sommige Intel modellen wordt er gebruik gemaakt van chips van Qorvo. Net deze chips zouden misbreuk maken op patenten van Qualcomm.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer