Appleweetjes

Eindelijk nog eens positief nieuws van Mobile Vikings

Het schip van Mobile Vikings bevindt zich al een tijdje in woelige wateren. Het probleem begon afgelopen zomer. Mobile Vikings had besloten om een Full MVNO te worden. Een Full MVNO betekent in feite dat het om een operator gaat die niet over eigen zendmasten beschikt maar al de rest wel in eigen beheer doet. Die overgangsfase naar Full MVNO is volop bezig en daar loopt het hier en daar wat fout.

Diverse problemen kwamen naar voren. Zo waren er de problemen met het nieuwe IT platform van Comarch waardoor het alle hens aan dek was voor de klantendienst. Als dat nog niet genoeg was waren er problemen met de nieuwe SIM kaarten, uitvallen van het netwerk,…

Gelukkig zijn de problemen al een pak minder en is Mobile Viking nu een echte Full MVNO. De oude diensten van het Light MVNO zijn ondertussen uitgeschakeld. De volgende stap is de overstap naar het netwerk van Orange in plaats van het Telenet netwerk ofwel het oude Base netwerk. De testen hiervoor verlopen zeer positief. Diverse medewerkers van Mobile Vikings en enkele Viking Pioneers zijn al overschakelt zonder enige problemen. Indien er geen nieuwe problemen optreden wordt de rest van het cliënteel omgeschakeld in de maand maart.

Interessante weetjes

Spotify klaagt opnieuw over de Apple Tax maar deze keer bij de Europese Commissie

aweetjes-admin-1976

Diverse smart TV’s krijgen ondersteuning voor AirPlay 2 & HomeKit

aweetjes-admin-1976

Tim Cook belooft een Apple Store in Praag

aweetjes-admin-1976

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer