Appleweetjes

Apple koopt ontwikkelingstool om stem applicaties te ontwerpen

Apple zou het bedrijf Pullstring hebben overgenomen volgens Axios. Pullstring is een ontwikkelingstool om stem applicaties te ontwerpen. Deze applicaties konden dan bijvoorbeeld gebruikt worden bij Amazon Alexa, Google Assistant en andere hardware.

Naar verluidt zou Apple voor deze deal iets minder dan 100 miljoen dollar op tafel hebben gelegd. Pullstring werd in 2011 opgericht door voormalige Pixar managers onder de naam ToyTalk.

Eén van hun belangrijkste producten is een programma voor het ontwerpen van een stem applicatie met de nodige kunstmatige intelligentie. Deze toepassing werd voor het eerst geïntegreerd in speelgoed van Mattel zoals Hallo Barbie en Thomas de stoomlocomotief.

Wat exact Apple met deze overname van plan is, is nog niet geweten. Apple zou alleszins de technologie van Pullstring goed kunnen gebruiken om de conversaties met Siri te verbeteren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer