Appleweetjes

Apple zet bokeh effect van iPhone in de kijker

Bokeh is een belangrijk begrip in de fotografie. De term is afgeleid van het Japanse woord boke dat onscherpte betekent. De letter h werd achter boke geplaatst zodat het voor Engelstaligen eenvoudiger werd om het woord uit te spreken.

Bokeh geeft aan hoe de onscherpte wordt weergegeven van delen van de foto die buiten het scherptevlak liggen. Is het bokeh mooi, dan zijn onscherpe partijen op een foto mooi wollig onscherp. Wie in het bezit is van een recente iPhone kan een portretfoto maken waarbij een bokeh effect wordt toegepast.

Om deze techniek wat in de kijker te zetten heeft Apple op zijn YouTube pagina een nieuwe advertentie geplaatst hierover.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer