Appleweetjes

Nieuwe aanwinst voor Apple Smart Home toepassingen

Het lijkt erop dat Apple zijn inspanningen op Smart Home toepassingen wenst te verhogen. Volgens CNBC heeft Apple Sam Jadallah aangenomen om het team van de Smart Home toepassingen te leiden.

Met de HomePod en HomeKit tracht Apple al de huiskamer veroveren. Echter vertegenwoordigt dit nog een klein deel vergeleken met Google Home of Amazon’s Echo. Maar Sam Jadallah heeft hier al wat ervaring in en kan Apple serieus op weg helpen om dit te verbeteren.

Jadallah is bij velen bekend als CEO van het bedrijf Otto. Dat bedrijf had als intentie om een luxe deurslot op de markt te brengen. Dat deurslot had zowel Wi-Fi als Bluetooth ingebouwd zodat het automatisch ontgrendelt werd wanneer een bevoegde persoon met zijn smartphone in de buurt kwam. Uiteindelijk faalde het bedrijf. De verwachtingen waren te hoog en de prijs van 700 dollar voor het deurslot schrikten velen af. Opmerkelijk was dat ongeveer 70% van zijn team bestond uit mensen dat hiervoor ooit voor Apple had gewerkt.

Jadallah heeft in een ver verleden ook nog bij Microsoft gewerkt voor zelfs 12 jaar. Hij heeft daar diverse functies gekregen zoals Corp Vice President heading global channel.

Onlangs nam Apple het bedrijf Pullstring over. Pullstring is een ontwikkelingstool om stem applicaties te ontwerpen. Door al deze recente ontwikkelingen is het vrij duidelijk dat Apple een tandje wenst bij te steken om zicht beter te positioneren in de huiskamer met slimme toepassingen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer