Appleweetjes

Apple lanceert dit jaar 16 inch MacBook Pro

Ming-Chi Kuo is een analist die al vaker correcte voorspellingen heeft gerealiseerd over nieuwe producten van Apple. Het is dus altijd leuk wanneer hij iets heeft te zeggen.

Grotere batterij in de iPhones

Voor dit jaar vermoedt hij dat Apple dezelfde schermgrootte bij de iPhones gaat hanteren. Er zullen dus opnieuw modellen komen met een 6,5, 6,1 en een 5,8 inch scherm. Zijn vermoeden is dat alle drie modellen nog steeds voorzien gaan worden van een Lightning aansluiting in plaats van USB-C.

Dankzij een ultra wideband zullen de iPhones beter in staat zijn om een plaatsbepaling te realiseren, zelfs binnenshuis. Verder krijgen ze een krachtigere dotprojector voor een betere Face ID, omgekeerd draadloos opladen om bv. de AirPods op te laden, een grotere batterij en een derde camera achteraan.

Snellere iPads

Wat betreft de iPads vermoedt de analist dat Apple twee nieuwe iPad Pro modellen zal lanceren met een krachtigere processor. De huidige 9,7 inch iPad zal vergroot worden naar 10,2 inch door de schermranden te verkleinen. De iPad mini 5 waar al een tijdje sprake van is zal inderdaad geen grote veranderingen krijgen maar wel een krachtigere processor.

Opnieuw een Apple monitor

Maar voor de Mac lijkt 2019 wel een spannend jaar te worden. Eerst en vooral komt er dit jaar een nieuwe Mac Pro uit. Dat is iets wat Apple al eerder beloofde. Maar volgens Kuo zal Apple ook met nieuwe monitoren terugkomen. Deze zal een schermgrootte van 31,6 inch hebben met een resolutie van 6K3K (6144 x 3072). Apple stopte in juni 2016 met de ontwikkeling van eigen monitoren. Sindsdien heeft Apple monitoren van LG in zijn gamma opgenomen.

16 inch MacBook Pro

Ook de MacBook Pro krijgt vernieuwingen. Zo zal Apple een MacBook Pro lanceren met een schermgrootte tussen 16 en 16,5 inch. Het ontwerp van dit toestel zal compleet nieuw zijn. De kans dat je het geheugen van de 13 inch MacBook Pro kan uitbreiden tot maar liefst 32GB in plaats van 16GB zou eventueel met een vernieuwd model kunnen.

Apple Watch ECG misschien op komst naar België & Nederland

De functie van het maken van een elektrocardiogram door middel van de Apple Watch zou dit jaar wel eens naar meerdere landen kunnen komen. Welke landen dit zijn is nog niet geweten. Maar het lijkt logisch dat Apple deze functie graag wenst uit te rollen naar meerdere landen.

De keramische behuizing van de Apple Watch zou wel eens opnieuw kunnen terugkeren. Apple had met de Apple Watch series 3 een dergelijke behuizing in zijn gamma maar met de komst van series 4 was deze verdwenen.

De AirPower zal volgens Kuo in de eerste helft van dit jaar gelanceerd worden. Net zoals een nieuwe iPod Touch uitgerust met een krachtigere processor. De AirPods 2 zullen draadloos opladen ondersteunen en krijgen een betere Bluetooth ondersteuning.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer