Appleweetjes

Apple Pay krijgt in België zijn eerste uitbreiding

Sinds eind 2018 is Apple Pay beschikbaar in België. Een kleine kanttekening is echter wel dat de lancering enorm beperkt is. Enkel klanten van BNP Paribas Fortis of de dochterbanken Hello Bank! en Fintro kunnen er voorlopig van genieten.

Maar daar komt snel verandering in. Apple laat weten dat binnenkort vier extra banken in België ook Apple Pay zullen ondersteunen. Klanten van de banken bunq, Buy Way, N26 en Revolut zullen weldra deze betaaldienst van Apple kunnen activeren.

Opvallend is wel dat grote banken nog steeds niet mee aan boord gaan. Veel banken hebben immers geïnvesteerd in de Payconiq by Bancontact app. Dankzij die app kunnen de banken alles in eigen beheer houden. Maar het succes dat BNP Paribas Fortis samen met zijn dochterbanken heeft behaald sinds de lancering van Apple Pay bewijst dat klanten eerder gebruiksgemak prefereren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer