Appleweetjes

Apple Pay nu beschikbaar in Saoedi-Arabië en Tsjechië

Zoals we al eerder aankondigde ging 19 februari een belangrijke dag zijn voor Apple Pay en dat blijkt effectief correct te zijn.

Apple Pay is vanaf nu dan ook beschikbaar in Saoedi-Arabië en Tsjechië. Eerder maakte de Al-Rajhi Bank in Saoedi-Arabië reclame voor Apple Pay. Maar andere banken zoals de Riyad Bank, Alinma Bank, Bank Aljazira, National Commercial Bank of de The Saudi Payments Network doen mee met het project.

In Tsjechië doen er tal van banken mee zoals: Moneta Money Bank, Air Bank, Twisto, KB, Ceska Sporitelna, J&T Banka, mBank, Ceska en de bank EdenRed. Klanten van één van deze banken kunnen hun bankkaart toevoegen aan de Wallet app.

Sinds eind 2018 is Apple Pay beschikbaar in België voor klanten van de BNP Paribas Fortis-groep. Op korte tijd heeft deze nieuwe dienst zo’n 150.000 gebruikers. Dat is zelfs een pak meer dan de Google Pay klanten bij BNP en KBC dat er 35.000 heeft. Sinds de release van Apple Pay in België krijgt Hello Bank! meer klanten als voorheen. Er geldt nu zelfs een wachttijd van één maand. We kunnen dus alvast van een succes spreken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer